Pages

Tuesday, March 27, 2012

Assalamualaikum......... dear readers

mokwo masih teringatkan kampung....huhuhu...badan ajer di n9....fikiran masih di kelantan....mokwo masih mau oliday...berjimba-jimba...bersantai-santai...makan makanan dari air tangan mama...bergurau tepuk tampar dengan abang2 dan adik2.....terasa diri balik kezaman budak2 kecik dulu2....tapi mokwo harus berpijak di bumi yang nyata.....mokwo kini kembali menjadi seorang isteri dan seorang ibu yang menpunyai tanggung jawabnya di sini...

sawah yg suatu masa dulu menjadi sumber rezki kami

aaaaahhh...lenguh di urat keting mokwo masih terasa ngilu lagi....kecoh dan penat jugak menguruskan kenduri kahwin nih....dengan umur yang menjangkau senja...badan tidak segagah dulu dahh.......kalau dulu naik apa2 kenderaan pun selama 24jam, masih steady lagik...kini, naik kapalterbang yang journey nya hanya mengambil masa 45min pun, boleh mabuk 2 hari...hahaha..i'm really not getting younger....errrrk baru perasan!!


legaaa...adik mokwo sudah selamat di samping suami tercinta.....adik yang mokwo jaga umpama anak sendiri, sudah punyai teman hidup, yang lebih memahami dan harapnya boleh menjaga dan mendidik dia dengan baik...kakak tua ini hanya mampu berdoa yang baik2 ajerr buat mu..!!!

selamat pengantin baru buat Mohd Noor dan Nik Yusnoraini.......Moga Allah swt beri barakah atas kehidupan kalian yang baru!!! amiiiiiin!

kakak n amny...seronok bermain tepi bendang dlm hujan renyai2

I'll be back......soon.....hopefully.....selepas settle keadaan yang mengalahkan tongkang pecah nih...macam mane nak ambik gambo...view sungguh menyakitkan mata lagik...:D

till then...take care and wassalam dear friends....!

13 comments:

Irfa said...

selamat pengantin baru buat adik
comel adiknya tu yer :)

ibh_sue said...

Aslmkum Makwo.
Tak pe..rehat2 dulu..nanti baru buat comeback ya..Up menu sedap2..Heee

Nuridah said...

Mokwooooo....

selamat pengantin baru buat adik mu yg tersyg dn tercinta, moga kekal hingga akhir hayat dan berbagia melayari kehidupan baru.

izahdaut said...

mokwoo miss u... ala suke nyer tengok permandangan kampung gini. dan cantik sepadan pengantin tu.. semoga berbahagia hendaknya!

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

mokwo...


nik yus ni roomate saye mase dok dekat UM dulu..
kat 3rd college...
ya allah, tak sangka betul mokwo ni kakak nik yus..
dah lame betul tak dengar khabar die...
lepas tak duduk 3rd college, dah tak contact pun..

Ya allah, syukur sangat dapat tengok nik yus kat sini..
dah kawin pun..
kem salam kat die...

mokwo® said...

to irfa:
tq irfa...errk adik tuh comel sebb kakak dia comel gak!!!...tulun jgn muntah!:))

to ibh sue:
tq sue...kalau rehat memanjang mungkin nanti lupak nak make a comeback..hangin malas lagi sedap di layan!!:)

to nuridah:
nuuuuuuuurrrr...tq miss u arrr!

to izah:
ooohhhh izah..meh laga2 pipi skit...miss u 2!

to mummy miqhael:
waaah tak sangka nya...dunia nih memang kecil...kalau mummy nak no contact adik mokwo bolehlah e-mail kat mokwo yek! nikyus@gmail.com..adik mokwo ni rasa nya cukup jarang beron-line tak mcm kakak dia, hantu tenet...:D

Sari Yusa Ibrahim said...

Selamat Pengantin Baru.. bagai pinang dibelah dua.. semoga kekal hingga ke syurga..

~K Ham~ said...

as salam mokwo......rindunyaaaaaaaaaaa......apapun tahniah utk kedua2 pengantin...ayu dan tampan kedua2nya.....kak ham bz tahap apa pun xtau nak ckp..letihhhhhhnya badan....kuar rumah dikala mentari baru menyinar...spi rumah nampak bulan di langit....

mokwo® said...

to sari yusa:
tq sari kerna doa mu itew!

to kak ham:
me windu u olso lahhhh! alohlaa, mendengarkan ke bz-an kak ham pun , mokwo sudah boleh bayangkan keletihan nya...take care yek!

K.Nor said...

mokwo! dah balik ya.. dah update ya.. ingatkan hati jiwa dan badan masih kat kg! dah tak ingat nak balik lg dah.. hehe.. rindu sama mokwo dan celoteh mokwo!

kpd pengantin baru.. selamat pengantin baru.. barakallahulakuma.. comel adik mokwo.. agaknya kakak pengantin pempuan tu comel cam gitu tak? hehe

miss u! :)

Acik Erna said...

assalam mokwo..selamat kembali ke N9..tinggal senegi ngan acik...terasa dekat walaupun tak pernah berjumpa.
selamat pengantin baru buat adik mokwo..semoga berbahagia selamanya

mokwo® said...

to kak nor:
miss u too.....kak pengantin terlalu chomel utk di tayang kat org ramai...hihih

to kak erna:
InsyaAllah suatu hari nanti kita ketemu jua...!!

madu bala said...

Owhh comel adik mok wo agaknya mok wo dengan pok wo tu sme cute ngan dia org kot hehhee..letak lah pic mok wo pulak...utk tatapan umum kann seronok org semua boleh tgk

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...