Pages

Monday, November 25, 2013

Silaturrahim bertaut di Marhaban Bikum, Nilai , Negeri 9

Assalaamualaikum...
Memang pun lama jugak KNJ tak main masak2...tu yang tak dak pun resepi baru nak up-date kat blog...lately hidup memang di atas jalanraya (travellling ) most of the time.... badan yang kertu ni rasanya, dah semakin tak tahan... bila sampai di destinasi...katil yang KNJ carik dulu ... :)

Di Marhaban Bikum ni, adalah satu dari destinasi persinggahan KNJ hari tu... itu pun Abang Ngah KNJ jugak yang cadangkan kita orang pergi ke situ... tambahan pula, Ngah yang belanja..KNJ kira 'on' ajeeeer.... maklumlah makan free... :D
selama berpuluh tahun KNJ di Negeri 9 ni, ini adalah pertama kali KNJ jejakkan kaki...dan rasanya, Nasi Arab di sini adalah lebih sedap dari Nasi Arab di Sahara Tent , Bkit Bintang yg pernah KNJ rasa. awesome !

mama n amjad (anak buah) yg makin chomei dan cerdik! next time jumpa budak ni memang nak kena cubit...hihi!
 

 Kami memesan set Nasi Arab ayam goreng, set Ayam kabsah dan kambing Kabsah...dalam 'set' tu adala include sekali dengan murtabak, air bandung dan ais krim...satu set boleh makan dalam 3-4 orang dan kitaorang ambil 3 set...hohoho banyakkan ! tapi KNJ bukan makan sorang2... KNJ makan dengan adik beradik dan ipar duai yang dah lama jugak tak bertemu mata... kebetulan jugak Mama KNJ turun ke Bangi hari tu, jadi dapatlah kitaorang berkumpul beramai-ramai... Almaklumlah bila dah berumahtangga dan berkarier ni, masing2 sibuk memanjang.....di tambah tempat tinggal yang berjauhan antara satu sama lain , sehingga dalam setahun tu... tak pernah semua 7  beradik dapt berkumpul bersama... kekadang bila di fikirkan sedih juga... yelah bila mengenangkan anak2 buah yang dulunya beringus...hngga dah tumbuh misai baru dapat jumpa !!!
amny n mak usu (adik)...ketika masih belum santap.. :)

oklah berbalik pada crita MArhaban Bikum ni...kalau sapa2 nak pergi pekena Nasi Arab...bolehlah datng ke sini...kalau nak makan masakan lain pun ada jugak...tapi bagi anak tekak KNJ ni rasa dia biasa2 aje..not so special lah! yang sedap memang nasi arab dia n murtabak yg kaya dgn daging...air bandung pun bes!










Restoran ni , tempat dia agak terperosok sikit...but once dah jumpa dengan dataran Nilai tu, u oals jumpa lah Restoran ni... Waktu perniagaan mereka adalah dari 12 pm till 12 am setiap hari ( kalau x silap )...surau pun ada kalau nak solat.

Lepas dah makan kenyang kat situ..kitaorang pun pergi shopping kt Nilai 3... KNj hanya window shoppin jek... Mama KNJ dapat beberapa helai jubah pemberian anak2..... senyum macam tak tutup mulut mama! :) ngee, ngee. ngee....mama ooo mama !

4 comments:

Cheq Sue said...

Uiks...sedapnya nasi arab. Naseb baik baru je lepas pekene tadi

Umie Jazz said...

Assalamualaikum kak nik sedap nmpk nsi arab tu...saya follow yer...jika ader kesudian silalah intai2 ke blog saya tkasih...
http://secuitrasaumiejazz.blogspot.com/

Umie Jazz said...

Assalamualaikum kak nik sedap nmpk nsi arab tu...saya follow yer...jika ader kesudian silalah intai2 ke blog saya tkasih...
http://secuitrasaumiejazz.blogspot.com/

Acik Erna said...

Assalam KNJ.akak tak tau pulak restoren nasi arab ni..biasa nya yang ada di sremban je kalau nak majan nasii arab

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...