Pages

Wednesday, April 27, 2011

Wang BESAR punya !!

Di suatu malam hari yang penuh sesak..mokwo bersama2 dengan dua orang anak dara mokwo pergi lah ke Giant, senawang nih.

mokwo bukan selalu sangat shopping kat shopping beli belah yang besar2 ni...cukup malas nak cari parking dan lepas tuh terpaksa menapak nak cari barang keperluan rumah...haiiih..cukuplah tak rajin nyeeerr! jadinye...dalam sebulan mokwo akan pergi ke Giant hanya 1 atau 2 kali jerr...so u ols can imagine the load of my trolley....one month supply maaaa ...sarat!

tetiba anak dara mokwo, si kakak tuh,  nak beli buku lak di kedai buku MPH...alahai....rasa macam nak terkehel bahu cuba control trolley yang di tolak...pokwo lak outstation masa tuh...hemm pergi jugaklah..kang balik rumah, ade jugak yg muncung panjang ngalahkan muncung jaws!

dalam dok tunggu si kakak selesai dengan urusan nya...sekonyong-konyong ada seorang anak muda memanggil manggil mokwo...nak promote barang...berat hati nak dengar..pergi juga...just being nice !!

yadda, yadda..bla, bla...panjang lebar explaination...yang mokwo dapat tangkap dia suruh mokwo beli induction cooker made in Germany jenama ROSET berharga RM 3880 !!!! mak aiii mahal nyerrr dik!!
lepas tuh dia suruh mokwo bukak satu voucher...tertera lah kat situ yang mokwo nih dah menang voucher sebanyak RM 1000 ....so  dengan that voucher dia suruh mokwo beli barang2 lain yang rata2 nyer bernilai RM 2 ribu++....congak punya congak...total barang yang mokwo kena beli .....wooooaaah!!! dekat2 RM 5 ribu++...barang yang mokwo dapat hanyalah 1 vacumm cleaner dan 1 induction cooker...rege RM 5 ribu++
outrageous!!!!  hilang akal apa diorang nih !!

borang putih tuh adalah borang yanag perlu di isi oleh mangsa..dan pamplet chicky club tuh depa kata boleh dapat KFC free tapi sebenarnya pamplet utk ialah untutk jadi ahli chicky club !! pembohong sungguh!


macam2 diorang ayat mokwo suruh beli...tapi mokwo tolak dengan baik dan beredar secepat mungkin sebelum mokwo kena kelentong dengan lebih dahsyat lagi...al maklum lah mokwo nih jenis lembut hati...tengok muko orang berjual kekadang tuh jatuh kesian...tapi dalam kes nih mokwo kena kesian kan poket mokwo terlebih dululah

percaya tak kalau mokwo kata..bahwa ada jugak orang yang telah tertipu dengan scam yang macam nih !! pada hal kan harga sebenar barang2 tersebut tak sampai pun RM 1 ribu...just imagine berapa banyak untung di kaut pada seseorang mangsa...RM 4 ribu seorang..kalau 100 orang dah dapat RM 400 ribu.....wang besar, wang besar!!! mudah nya dapat wang dengan menipu orang kan !

so pada semua berhati-hati lah yek dengan scam yang macam nih.....jangan sesekali terpedaya dengan cabutan bertuah yang ribu raban ringgit tuh...dalam dunia yang meleset nih hampir tak de orang yang bermurah hati nak bagi kita sebegitu banyak duit

think wise ok! lagi satu yang mokwo kesalkan ialah tentang budak2 melayu yang berkerja menipu orang di situh...tak takut dosa kerr dik ???? perlakuan yanag haram tidak akan menghalalkan rezki yang kita dapat!!!

4 comments:

kaksu said...

assalammualaikum mokwo, su pun pernah kena camtu, mula dia kata nak bagi hadiah percuma pastu macam2 membebel...malas nak layan, tinggal je hehe. Macam2 cara org nak menipu kan...kena hati2 selalu..

Erna said...

mokwo..akak pulak kalau dipanggil terus bagi tau takpe la dik..mak cik nak cepat..itu je yang akak selalu cakap.kat giant senawang jugak le..akak rajin jugak pi giant tu..nak mengelakkan ramai orang..pintu dia belum bukak akak dah tunggu..akak dah habis beli..baru orang ramai..he he..

mokwonik said...

to kaksu:
waalaikumussalam su..masuk nih dah 5 kali mokwo kena dah...bosan dah selalu sgt terkena !

to kak erna:
tu lah kak erna..hari tuh terpaksa jadi pak pacak kat depan MPH tuh..nak tak nak terpksa jugak lah mengadap budak tuh!
hehe good idea kan pergi awal2..tak sesak2 !

Anonymous said...

You can definitely see your expertise within the article you write.
The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe.
At all times follow your heart.

Also visit my website; 401k limits highly compensated 2011

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...