Pages

Tuesday, November 22, 2011

Hujan di Luar dan Dalam....

Assalamualaikum....
kalau kat kampung mokwo...bila hujan selalu sangat turun..kami dah siap sedia dengan supply makanan apa yang patut....takut2 banjir melanda!

BIARPUN jam baru pukul 4 pm..suasana sudah gelap !

tapi bila menetap di negeri sembilan...tak perlu pikir pasal semua tuh...sebb negeri nih terkenal sebagai negeri yang paling kontang di Malaysia...mana bisa ada banjir nya!!
Malangnya ada jugak yang terkenan 'banjir'.....

talam suji banjir ....:D

sudahlah lembik.... lagi berair-air  weh!!!/omg......rasanya sudah tahu mana silapnya...alahai talam, ingatkan senang kacang nak buat.....rupanya banyak jugak pantang larangnya

apapun.....nanti nak try lagik lah....sebb walaupun 'banjir' dengan air umpama empangan hydro yang pecah...talam nih cukup sedap rasanya....resepi nya later2 lahh...kena buat sampai jadik baru boleh publish yek! itupun kalau ghajin lerrr! /sweat

13 comments:

Acik Erna said...

assalam mokwo..banjir pun banjir lah..janji sedap..

Ummi said...

Assalam Mokwo...weee kalau banjir sikit2 xpa...kalau paras lutut manyak mahayaaa...hehhee, tp suji banjir x bahaya sgt...yg bahaya roti banjir...mau 2 kpg sekali hadap, kan bahaya tuu...hehhe

hani@debumelukut said...

banjir2 ni asal nama makanan, semua licin tinggal pinggan...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

walaupun talamnyer banjir tetapiiii tetap menjadi pujaan hati kuuuu... hehehe...

Nieza said...

Assalam Mokwo, apa khabar? wahh hujan sampai banjir ke mokwo? kuih tu maybe air kukusan jatuh agaknya...tapi kepala kuih tu lembikx2 tu saya suka:)

Sue @ Nenie said...

salam Mokwo....Banjir tapi licin, itu tandanya sedappppppp..sekurang-kurangnya tak lah rasa kecundang sangat...

Anna Qawina said...

ingtkan banjir dalam hati..huhu..kalau kita sah2 le banjir nangis sbb bnyk dah korban bahan tu..kekeke..ceduk ngan senduk jela kan..

mokwo® said...

to kak erna:
tak sedap di mata..tapi cukup sedap di perut!:)

to Ummi:
betul3x..itu roti memang bahaya....kita nanti banjir dengan lemak..:D

to hani:
nasik ngan kicap pun ...jalaaaan!

to madiha:
pujaan mokwo gak nih...mesti kena usaha lebih till jadik lawo!

to nieza:
tu lah ..ingatkan nak buat ala2 lembik jelly skit...tapi ter'over' sudah!!

to sue@nenie:
mula2 mcm frust menonggeng...tapi bila dah ngap...boleh lerr senyum lagik! senyum paksa!

to Anna :
lenkali kena hati2..buat separuh adunan ajer..memang mokwo makan dgn sudu cam makan puding lakk!

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Banjir2 ni teringat noslakgia masa kecik.

Yati Ali said...

tak per mok wo..usaha tangga kejayaan...biar bah sekali pun, mok wo teruskan usaha ya...jgn keciwa..pandai aje nasihat org..hehehe

tun_telani said...

nape tuu?? tp kan, tun kalau kuih gini mmg suka yg lembik2 gitu.. tu nmpk mcm dh nk licin tu. mesti sedap.

mokwo® said...

to puan ros:
mokwo dulu kalau banjir...siap2 dah swimming suit..:)

to yati ali:
tq yati...:)

to tun:
yang nih terlalu lembiklah tun..makan pun mcm hirup bubur dah tuh!

rahel said...

salam Mokwo...betul2 banjir talam tu ek..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...