Pages

Wednesday, April 11, 2012

Shoppin' day! hoooraaaay!

Asssalamualaikum...
since today is a public holiday for Malaysia....my dapur pun  cuti deh...makan2 di luar....kebetulan nak cari dan nak survey banyak barang dapur juga......

tup...tup...jumpa barang yang dah lama mokwo dok cari...so beli lah jangan tak beli....aaaahhh  heaven!!!

acuan biskut peanut butter kot!!...bila nak buat...jangan tanya! rege RM 3.90 utk 10pcs



cawan penyukat stainless steel...mokwo punya yang lama adalah dari plastik..semuanya sudah patah tangkai rege RM 14.90 for 4 pcs


sudu penyukat stainless steel.....juga bagi mengganti yang plastik yang sudah repih dua! rege RM 9.90 for 4 pcs


penggelek kecil...hemm..nak buat ape yek! hemtam je lah! RM tak ingat...not more than 5 hinggit kot!


kasut croc yang bakal di guna di dapur dan kawasan2 yang sewaktu dengan nya...rekemem dari seorang rakan sebb tumit mokwo sakit kalau berdiri lelama..rege...?? pokwo yg bayar so mokwo buat2 do no ajer!
pesan mokwo kalau sesiapa yang masih belum beli sudu or cawan penyukat tuh...cuba2lah cari yang stainless steel punya..harganya tak lah mahal mana tapi boleh tahan lama

dan bagi sesiapa yang selalu berdiri banyak dan mengalami sakit2 tumit tuh ...kasut crocs adalah boleh jugak membantu...biarpun nampak buruk lagi tak glamer..kasut nih tahan lasak dan ringan jek

tapi kan apa yang mokwo terharu adalah antara beberapa barangan di atas , hanya penggelek itu sahaja adalah buatan Malaysia...yang lain semuanya China mari....iiissshhh3x...wa tak tau nak cakap hape!!!
lu pikir lah sendiliii!

14 comments:

Nieza said...

Assalam Mokwo, apa khabar? bestnyer shopping tu. saya pun guna penyukat stainless steel juga.memang suka guna tu walaupun berat sikit. kasut croc memang best ringan jer...kalau beli kat Finland ni pun sama gak mokwo made in China juga.

mokwo® said...

to nieza:
shoppin beri ku ketenangan ...hahaha..tu lah mokwo rasae berbaloi beli...nampaknya memang pesat maju lah industri di china kan!kalaulah malaysia boleh sepesat itu!

Paty's Kitchen - Cook with passion. said...

Wei....shopping sakan ya...akak kalau ikut kena bawa trolley la...bukan letak barang...sorong akak...lutut tak kuat....ha...haa

Cendana Kasih said...

waaa...soping skan akak yer... sama la ngan saya, kalo pegi kedai barang kuih2 ni, mesti rambang mata..benda yang dah ada pun nk beli lagi, restok konon

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

wah!mentang2 arini cuti..soping sakan yer?.Trpikat ngan penyukat tepung tu.Ada 4 biji tu....camna nk gunakn tuk menyukat tepung?maksud atie..1 biji tu bape sukatan tepungnya...paham ke?hihi.
Cam minat tgk...atie kat umah guna cawan biasa jer.
Pemanggang yg atie beli tu bkn brand cosway...mmg best memanggang :D

Fakiroh said...

shoping sakan akak noh.... mesti bertambah lagi la resepi...

lawati la blog baru qiraddapur..

http://fakruza.blogspot.com
macam ada dijual di blog nie yang pasti akak followwwwww sekali ye...

Acik Erna said...

mokwo..apasal tak ajak acik sekali..he he..
betul kasut crocs tu boleh hilangkan sakit tumit ye mkwo..acik nak cari jugak lah.kasut crocs yang murah tu boleh tak..

mama sara nur said...

assalam mokwo
amboi cuti2 soping sakan ye he he
tp ok tu soping barang dapur, pasni mesti byk menu2 mokwo

tun_telani said...

assalamualaikum mokwooo.. seronoknya bershopping.. penggelek kecil tu tun buat gelek kulit karipap =)

K.Nor said...

yg 4 kat atas tu semua tak nak, yg nak yg sepasang kaler grey cap boya tu.. cantik apa kaler grey, ai laik beri mush tau.. :)

hana said...

salam mokwo... rindunyerrr ngan mokwo... maceh eh atas ucapannya.. kiternyer cwn sukat yg cenggitu satu dah tanggal pemegangnya.. malas btol nak g patri..

pB said...

As salam

shopping terapi ketika hati sedang berserabut

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaykumwbh Mokwo,

Nak itooooooooooooooooooooooooooooot!!!! Besh nye soppping.....mmm bila la AYu nak g sopping nih....asyik ngadap kerje jes.....huhuhuhu!

Thanks mokwo sbb sudi jenguk dapur Ayu...hilang rindu jap kat mokwo....Ayu xdpt line lg terpaksa guna broadband.....mak aiii...tergedek2 coverage kat sini...nak browse pun kdg2 kantoi....kura2 pun ketawa terbahak2 kat AYu....ekekekekek...

Take care ye mok wo....

Ayu said...

Assalam mokwo..
lama juga kita tak singgah kat sini..how are u dear..
thank you for giving me support ya mokwo..appreciate it so much..
shopping barang2 baking nilah yang paling best pada kita..comparing shopping for baju!!! believe it or not kan..heheh ..memang tak hingat anak & suami dah tunggu kat luar kedai sampai 3 jam..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...