Pages

Sunday, March 24, 2013

tidak sehebat buah Zaqqum....

Assalamualaikum....

Hari nan Indah...panas terik sebentar, kemudian belah petang skit...hujan turun membasahi bumi Allah swt.....biarpun hujan dan air-cond di pasang full blast....badan KNJ terasa membahang...duduk tak kena, tidur pun tak kena...lama KNJ tak demam..tapi tu lah orang kata...bila sihat lawan nya adalah sakit...2 hari jugak terlantar di atas katil...

hari ni Alhamdulillah sudah ade kederat utk masak2 yang simple....walaupun bukan ade sapa2 pun suruh KNJ masak..tapi tekak KNJ mengidam nak makan mee hoon bodo2...:D (demam2 pun, selera meneten baik punya!!)

mee hoon grg bodo2...sedap nyeer!


tekak masih sakit lagik..telan mee yg lembut tu pun, terasa bagai menelan buah berduri...arrrgh bagai mana agak nya kalau di paksa memakan hidangan buah Zaqqum, buah berduri yg menjadi santapan orang2 yang di neraka kelak....Nau'zubillah..moga Allah jadikan kita di kalangan orang2 yng menerima catatan amalan dari tangan kanan...amiiiiiin

makan sayur, mesti..kalau nak cepat baik..sayur sawi grg belachan!

hemmm bila dah sakit2 ni terasa amat-amat insaf...agaknya itulah salah satu hikmah bila dpt sakit ni kan..harus terima dgn redho...

so.. KNJ nak sambung kerja2 yg banyak terbengkalai tuh...cuti2 sekolah ni tntu ramai yang gi jalan2 makan angin ekk....kenduri kendara pun banyak jugak...hepi holiday to all n have a safe journey yek! don' forget to buckle up! daa!

 P/s : tq kak Erna atas SMS bertanyakan khabar...

4 comments:

Acik Erna said...

KNJ..tekak sakit pun goreng sayur belacan tu.cepat baik ye dik nik

Kak Nik Ja said...

tq kak E..makan sayur podeh2 cepat skit kuar peluh..hihi
sebenonya x lalu dah nak makan sup2 nih..

Tihara said...

moga sihat sepenuhnya..sedapnya nampak bihun tu dengan telo bergulung..nice :)

Kak Nik Ja said...

tq tihara...sedap gak bee hoon tu....nikmat makan yag masih ade..Alhamdulillah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...