Pages

Tuesday, March 12, 2013

Tun Telani's 1st Giveaway - My Favourite Food

Assalamualaikum,
Kabare ??? harap semuanya waras-waras yek...... Kak Nik sihat Alhamdulillah...yang sedikit semput adalah desktop akak nih jek.....tu lah pepandai godek2 tanpa panduan ...terdelete jugak beberapa program dlm pc tuh......so terpaksa lah guna akak punya lappy yg chomel, tak puas mata memandangnya...

Jom...sertai 1st GA yang di anjurkan dari Tun Telani ni...kalau menang, dapat buku baking yang ngetop gituw!! tahniah n tq utk Tun kerana berjaya jugak buat GA... memang suka pergi ke blog Tun....(hemmm i wonder whether Tun Telani is her real name....)





Untuk sertai GA Tun ===> klik SINI


berbalik pada terma dan syarat pernyertaan...Tun kata kena cite skit pasal fav food......hemm apa yek??
Kak Nik ni kan...kalau makanan tu sedap lagi halal...memang lah menjadi fav Akak...asal perut kenyang...kalau perut lapar..harus hakak telan orang....:D

Antara banyak2 makanan...Akak suka makan kuih Seri Muka....sgt2 suka.! kalau nampak org jual kuih...akak akan cari Seri Muka dulu dan kalau ade..akak mesti beli..klau tak banyak, skit, mesti!

Seri Muka Pandan dari Chef Asma

pernah satu hari tuh..kak Nik pergi kenduri kawin jiran lama Akak...dlam kenduri tuh, makanan cukup mewah...ade ayam golek, nasik minyak, nasik putih, lauk- pauk modern dan tradisi, laksa kedah, mee hoon sup dan  kuih muih berbilang rasa....

Seri Muka dari resipi Amy Beh..pun sedap gak!

lepas dah makan nasik..perut Akak dah sengkak...tetiba baru Akak perasan ade kuih Seri Muka ni...akak rasa skit...walla weii sedap nyeeer...nak makan banyak dah tak di terima dek perut....so Akak dgn muka yg tak malunyer, meminta izin dari tuan rumah utk men-tapau kuih Seri Muka tuh....:))...adoo laah...malu weeeeh....tapi dah nak di jadikan rezki...bukan setakat kuih seri muka tuh je yg akak dapat...kawan akak siap bungkuskan cupcake dan  tapai pulut dari air tanganya sendirik lagi !!! ...sib baik buat muka tak malu kan!! :)
 kalau Akak buat sendiri kuih Seri Muka ni akak suka guna resepi dari chef Asma....sebab dia ade letak tepung kastad..menambah lagi harum dan rasa pada kuih nih.....memang sedap...kalau buat seloyang tu...maunya setengah loyang akak makan sorang- sorang...but lately memang nak kena kurangkan lah makan manis2 ni..tak baik utk kesihatan....

so gituw lah cerita Kak Nik....makanan kegemaran uols apa pulak yek??? nanti boleh join GA Tun sebelum 17 Mac ni....kalau tak join rugi lerr...nanti tengok kak Nik yang dapt buku tu u oals jangan jeles ekk!!!...:D

resepi Seri Muka Chef Asma ==> klik SINI
Resepi Seri Muka Amy Beh ===> klik SINI

5 comments:

Acik Erna said...

assalam Nik..lamanya menyepi..tau2 muncul denan GA he he

tun_telani said...

Salam kak nik.. sah2 la tun telani bkn nama betul tun... nama siap xde kene mengena dgn nama pena :p
tun suka makan seri muka!! kuih wajib bulan puasa selain tepung pelita tu ha..
tq sudi join GA tun ^^

Zaliedana said...

Assalam kak nik..sy pon suka guna rcp serimuka chef asma nih,mmg sdap n secukup rsa,lmbut jerk..salu wat juga,Ank2 n hb suka mkn..Aritu igt nk letak 2febret food kat GA TUN,N salah 1nya nk letak serimuka,tapi xjadi letak 2,letak 1jerk,nasi mandhi,heheh.

maz said...

Salam kenal dan kunjung balas Kak Nik..mksih ye sdi singgah dapur kcik maz yg suam2 kuku tu...maz pun xbrksmpatan lgi dh join buat n3 Tun tu...hri2 sbuk...salam ukhuwah..

Gee® said...

Amboi! berseri2 kuihnya... sedapnyaaa buat minum petang ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...