mokwo letak toppin chilli tuna ajerr...tekak terasa nak makan yg simple2..cheese pun macam tak cukup jerr! |
pembuatan nya teramat simple sekali..hanya campak tepung gandum, garam, yis dan air...kendian peramkan 30 minit...doh dia jadi seakan2 doh cekodok..lembik2 dan berair
lepas tuh boleh popok2 dengan tepung dan tekan terus dalm loyang pembakar ...letak topping...then bakar sampai masak...simple kan!
untuk mengetahui lebih lanjut cara2 nak membuat nye boleh lah singgah kat dapur mak peah -- kuali buruk..mak cukup bermurah hati mempamerkan gambo2 step-by-step yang cantik2...
so kepada sesiapa yang tak dak masa nak menguli bolehlah cuba resepi pizza nih
u ols jugak boleh google untuk cara2 lain menghasilkan no knead dough...ade tu mokwo tengok depa peram sampai 12 jam...woaaah lama tuh!! mokwo tak rajin lerr nak tunggu sebegitu lama...jadi kita ambil short cut punyalah......hihi
so rajin2 kan jari singgah ke dapur mak peah yek untk d recipe!
Have a nice day everyone!! mokwo nak gi window shopping sat... tak pun ..nak meditasi jap ( tidoq laa tuh ) hihi!...baik hape utk kesihatan !!!
5 comments:
dah add dah kuali buruk..tq, byk ilmu di situ.
syoknya buat pizza gini...kena sabar tunggu jah ler...
Waa ni kena skodeng cepat. Perkongsian yang baik untuk org2 yang kurang rajin
Waaaaaaa...mok wo...ni new idea to number the pizza style.....mmmm happy mother's day to u :)
to hani:
suka baca mak peah punya entri..klasik!
to sue's:
memang kena menunggu leh kerja nye..tapi teringin mencoba sesuata kelainan..mujur lah boleh di makan..haha..sceptical gak nak cuba dulu2
to kak sam:
dah teropong ker belum tuh??
to ayu :
tq for d wish ayu!! sometimes kena ade variety...baru hidup meriah..hih
Post a Comment