Pages

Friday, July 1, 2011

Cuti tak hingat !!!! nak cerita gak walau dah basi......

Assalamualaikum wrbt kepada semua pembaca budiman.....sedap nya  tak terhingga bila dapat bercuti bersama keluarga....tak hingat apa dah...blog mokwo ni pun dah lama ketinggalan dalam banyak benda...
Bila dah bercuti tuh, maka crew2 dapur such as sudip, puyuk, pinggan mangkuk pun tumpang sekalilah bercuti..sebb banyak makan di luar dari memasak kan! :D

mokwo bercuti pun bukan kemana...hanya balik kekampung dan melayan tetamu yang datang sepanjang cuti nih ajeer ! penat dehh..../sweat...tetapi cukup menyeronokkkan kerana dapat bertemu mata  dgn keluarga dan sanak saudara yang dah lama tak berjumpa !! (macam lah dok jauh sangat !!...tetapi di sebabkan masing2 sibuk..)

ni adalah antara highlight sepanjang cuti2 semalaysia mokwo sekeluraga...majlis pertunangan adik mokwo yang berlangsung pada 4 hb june tempoh hari...baru nak update kan...hoho tersangatlah slow mo nyeer diri ku! majlis berlangsung di rumah mama mokwo di kota bharu , kelantan

anyway since dapur masih tak berapa nak berasap lagi..kita layan jelah gambo2 sekitar majlis nih yek...buat jamu2 mata.../please  ahaks
antara rombongan lelaki yang hadir..meriah..hampir penuh umah !
mama n my sis...she is 12 years younger than me...mak cik pakai baju purple , tudung itam kat belakang tu pun my sis jugak! 15 years younger...what a generation gap!
bole pandang2 , duduk masih kena renggang2..teruna dan dara...bersama mama masing2
to my dear sis...selamat menuju hari bahagia... Moga Allah permudahkan kan segala yg baik untuk mu!

9 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah buat adik mokwo.. semoga sampai jodoh mereka berdua & cepat2 naik pelamin... hehe.. tapi kat Kelantan ada ke pengantin naik pelamin mokwo??

Acik Erna said...

assalam mokwo..tahniahdan selamat bertunang buat adik mokwo..

tun_telani said...

wahh... jauh jugak beza umur tuu.. jap, tun ngan adik bongsu tun pun jauh jugak.. 15tahun!! adik tun baru sekolah rendah.. huhu

Eliza said...

Salam mokwo,

Tahniah yer bakal dapat adik ipar baru. Jauhnya jarak beza umur adik beradik awak kan?

♫ mokwo® ♫ said...

to madiha:
adeeeeee...kitaorang rasaenye tak buat kot pelamin..dah jadik cam satu tradisi yg mesti di ikuti lak zaman sekarang

to kak erna :
terimakasih kak

to tun :
tu lah tuh...kita nih nak jadik cam mak dia dah...huhu

♫ mokwo® ♫ said...

to eliza:
memang jauh...bila dgn badan dia yg kecil molek semestinya orang akan kata dia anak mokwo...

ijayuji said...

Salam mokwo! tahniah buat adik mokwo jugk! 15 tahun ya? kita ank bongsu beza dgn abg kita cuma 6 tahun tp tu pun rasa mcm jauh sgt beza umur :D Mokwo yg mana satu niii????

Ayu Safieza said...

Mok wo....mmmmm erk....tgh sekodeng carik mok wo ni...muahahhaa...:)

Tahniah buat adik mok wo yer.......:)

♫ mokwo® ♫ said...

to ijah:
lorrr..mokwo tukang amek gambo..jadiknya tak masuk lam gambolah...hihi(mokwo nih pemalu org nyaaa..auuuuw)/blush

to ayu:
tq2 ayu..mokwo dok balik tirai tuh..nampak tak??:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...