Pages

Sunday, November 18, 2012

Moh balik kampung!!

Assalaamualaikum,
kali ni akak balik ke kampng pokwo di Kulim Kedah.....nak ziarah ibu mertua dan memenuhi jemputan kenduri kahwin sedara mara pokwo....
selama 2 hari di sana Kak Nik rasa , Kak Nik ni dah jadik macam sutun sumbat....makaaaaaaaaaaaan jer kerja!!! ...:)...Alhamdulillah dengan rezki pemberian Allah swt

sampai kUlim...ronda2 bandar dulu!

pokwo jumpa doyan...beli pokwo jgn tak beli...memang dia beli banyaaaak..! isinya memang marbeles!
malamnya pi Penang..kalau sampai penang, memang kena singgah sini!

tempat makan penuh sesak, mcm2 adaaa!

kegemaran kakak...tapi sayang nya, dah beli segala mak nenek jeruk meruk, si kakak boleh tertinggal tepi pantai,...bertuah punya budak!! balik menangis tak cukup airmata!
makanan feveret Kak Nik..mesti mau makan

barisan pilihan pasembor ...boleh juling mata, nak memilihnya!                                





diggin'...peliknya walaupun dah kenyang, bila pekena pasembor nih..rasa mcm tak leh nak stop!!


sotong kangkung pun nak jugak...syangnya rase dia ade sedikit kureeng!..tak habis!
   
next day...cari nasi kandar...yg ni kat area kulim....rasenya dah tak sama mcm 3 tahun dulu..dgr khabar chep yg masak sedap dah pencen...

 yang lain2 destinasi...tak tertangkap gambo lah Akak...letih sesangat...terutama masa pergi kenduri saudara mara dan ke Pekan Rabu di Alor Setar...cuaca pun tersangatlaaah panas mengerlip......rasa mcm dok di gurun...haha

ingat nak pergi Bukit Kayu Hitam,pantai batu Feringgi, air terjun di penang...tapi tak sempat...next timelah ajerlah...yang penting dapat jumpa Mak-in-law, Sis-in-law dan sedara mara yang lain, jumpa ikan jeruk(beli buat stok...hihi) dan dapat kait rambutan dan duku mak kedah yang menjadi sgt2 tahun nih...Alhamdulillah!

Next destinations...mungkin ke Kelantan semula atau ke Melaka....jalan sakan Akak cuti2 nih kan....sudip dan puyuk belanga makan gaji buta lah jawabnya...:))


12 comments:

mama sara nur said...

yeahhh syoknye blk kampung...ni yg wat kita pun x sabar tunggu desember ni
skrg durian rambutan dah ada kan kat utara tu
soping2 besttt

Norhaizan hakim said...

Jangan miss durian Balik Pulau!

Acik Erna said...

assalam nik ja..ha ha ha..ayat best tu..sudip dan peyok makan gaji buta..he he

Kak Nik Ja said...

memang bermusim banyak durian n rambutan kat sana...mewah betul dgn harga berpatutan kalau beli....paling best window soppin'...selamat balik kpg yek!

Kak Nik Ja said...

oh ya ker,...nanti adae masa boleh terai!

Kak Nik Ja said...

assalam kak E...hihi...tulah kan...bila dah asyik makan2 kat luar...nak masak semula sangaaaaat malasnya!!kita bagi cuti dulu pd itu puyuk belanga

Qhaifa Nur said...

geram tgk asam jeruk tuh...byk betul......

Cheq Sue said...

jeles nengok pasemboq... teringin nak makan yang peneng punya tak dapat2 lagi

Ayu said...

Assalam kak nik..
waduh2 coti2 malaysia ya..
aduh tengok rojak india(pasembur) memang boleh juling..semuanya sedap2 dan my favourite juga.. apasal kita pergi penang kita tak jumpa tempat ni eh?..cis..
enjoy your holidays dear..

Kak Nik Ja said...

tu lah akak pun geram jugak...beli byk2 boleh tertinggal lak...sabau je lah!

Kak Nik Ja said...

cheq sue..rase dia bese2 ajer...tapi kalau dah start makan, sedulang tu mcm tak cukup...ape rahsia tokeh tu yek?

Kak Nik Ja said...

Assalam ayu....ayoyo mcm mane bole miss itu tempat???ama, appa...haha..kena pergi lagi ke penang ler nampaknya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...