Pages

Wednesday, March 2, 2011

hubby for rent!!!

" can u please ask u hubby to marry me?? "
pertanyaan dari seorang janda yg tiba2 menyirap darah muda (perasan je muda) ku!! my blood went upstair already ...but being professional n rational, mokwo remained cool ( cewah boleh caya tak??  heroine lah katakan..tak leh drop water face )

" that doesn't solve anything"

" i only trust yur hubby..anybody else might just give me a headache" she still insist, tuh siap buat muka satu sen, airmatanye mcm siap sedia nak gugur bila2 masa aje utk buat menambah sympathetic effect ...( wah!3x manyak shantik muka ko !!..)

boiling3x bilik yg tak panas pun terasa cukup berbahang bagi mokwo tatkala itu...pokwo sedari jauh hanya tersengeh2..seolah2 saja biarkan mokwo handle d 'thing' my own way....nih salah pokwo jugak!!
gatai2 buat joke yg tak kelakar langsung!!!

"well if u marry him..u need to convert to Muslim and second, throw away all yur dogs !!!"
hah amek ko..kalau tak paham lagik tak tau...yes i'd stroke her soft spot...convert. she might do so...but she will never ever give up her dogs..not in a million years...ada ka nak kawin dgn pokwo just to get PR as she i singaporean and , so she can take care of her 6 dogs...yes 6 dogs...living like kings an queens

ingat hubby haku tuh boleh disewa dan jual beli ke??? furthermore she is 73...if 23, then maybe pokwo pun fikir 2x kali sebelum reject....hemmm siap lah pokwo lepas nih kena brain wash dgn mokwo..haha
sebenarnye pokwo tuh terlepas cakap, dia kata kat mak cik tuh kalau nak dapatkan PR cara yg senang, dia boleh kawin dgn local people...lepas tuh, dan2 mak cik tu mau kawin dgn pokwo...hahaha...pokwo terkedu !! tu lah cakap siang pandang2 !!

lepas tu kan, tak dapat pokwo...dia mintak pokwo suruh bapak pokwo pulak yg jadi pak sanggup.....memnag dah tak betul mak cik nih!!! now bukan setakat mokwo hangin...pokwo pun dah naik hangin sama dah!! tapi kita mengenagkan dia tuh orang tua..kita berusaha jugak  cakap baik2 lagi

 so di pendekkan cerita mak cik tuh dan pokwo pun pergilah ke jabatan immigration kat seremban nih dan apply for the her visa...Ya Allah sesungguhnye Engkaulah Maha Besar...pegawai disitu kata mak cik nih ada second option..pokwo has to declare that d mak cik is his 'mak angkat' under commissioner of oath....nampak nye kena buat surat sumpah then hopefully lepas nih mak cik tuh boleh renew her visa every 6 months by paying RM90 together with RM500 application fees....alahai mak cik bersusah payah for d sake of her dogs

but at leastlah mokwo dapat mak angkat......kalau isteri angkat....haru3x!! ku tak rela di madu walaupun bermadu itu halal di sisi Islam bagi yang mampu...hemm kalau u oals lah , satu hari nanti ade orang mintak berkahwin dgn yur hubby supaya dia dapat pelihara keIslaman dia..u aols sanggup tak???...............mokwo harap crita hindustan sebegitu takkn berlaku pada mokwo lah

daaaaaaaaaaaaa!satu masaalah dah selesai nampaknye..mokwo nak pergi godek mapin lak....haiiisss tak de lak paper cup warne biru !!!!!

8 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Jawapan pada soalan mokwo tu adalah 'NO COMMENT'.
Hihihi jawapan ala2 artis gitu. Berhati-hati di jalanraya.

ain (sweet thots) said...

ku x rela gak mokwo... w/pun ganjaran payung emas..

inaku79 said...

hehehe...mula2 baca duk fikir cite betul ke tak ni, cam saspen je. bila dh hbis baca bru la faham. camne bleh tjumpa makcik tu? hehehe.... lawak pn ada, naya pn ada. tp utk soklan mokwo tu, no commet jugak la, hehehe....

mokwonik said...

to kak sam:
waalaikumusalam sam..wah dah jangkit dato ct leh nih..hihih...errr saman mokwo so far tak dak!!

to ain:
ye lah mokwo pun dengar cam tu gak..payung mas!! hemm org lelaki suka guna modal nih!

to inaku79:
ina ini crite betui..jumpe mak cik tuh!! tu lagi satu crite panjang...
susahkan kalau berhadapan dgn situasi begitu!!

~K Ham~ said...

Mokwo...kirim salam kat mak cik tu ya...larikkkkkkkkkk

mokwonik said...

to kak ham:
memang nak kirim pun...salam penampo..hahaha!!

K.Nor said...

errrkkkkkkkk!!! payung mas? ermmmm.......ermmmmmmmmmm....... no comment gak la... hihihi

abis semua pakat demam mapin cup biru ya... hihihi

mokwonik said...

to kak nor:
hihi..demam mapin dah mai lah pulok!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...