Pages

Tuesday, November 13, 2012

pandan butter muffins kegemaran ku!

Assalaamualaikum,
Alahai...akak ingat baru nak tutup buku pasal durian crepe (DC) ni.....tapi semalam akak balik ke rumah...nampak beratur pulak penjual2 durian.........pokwo tanya, tak nak beli kerrr???..itu jam jugak, idung akak dah kembang kempis...bau doyan kat baju masih belum ilang lagik rasenya, pokwo sudah pelawa nak beli doyan......hemmm next time lah, akak cakap...

semalam akak buat muffin nih...resipi asal sebenarnya utk sebijik kek....tapi akak lebih suka jadikkan dia sebagai muffin, senang anak2 nak makan...

u oals kena try lah resipi nih...sedap,lembut, moist dan penuh perisa pandan...memang akak selalu buat muffin pandan guna resipi nih...cuma tak selalu muffin ni posing...sedar2 dah abeh dok dalam perut...:D...

Resipi nya akak ambil dari Angie my Kitchen Lab...walupun Angie dah pencen,dia masih membuka blog dia utk tontonan ramai...tqvm Angie...i copy d recipe here as my future reference...!





Pandan Butter Cake/ Muffins

225g cake flour (or Top Flour)
1 tsp baking powder
½ tsp baking soda
½ tsp salt
85g unsalted butter, cut into pieces (Kak Nik guna 100gm)
180g sugar--use 170gm
2 eggs, beaten
1 cup(240ml) nonfat unsweetened yogurt
30ml pandan juice*
¼ tsp pandan essence**

Some chopped nuts(optional)

1) Preheat oven to 180C and grease 8”x4” loaf tin (I'm using a bundt pan this time)
2) Sift together cake flour, baking powder, baking soda and salt.
3) Mix together yogurt, pandan juice and pandan essence.
4) Cream the butter for about 1 min to soften. Gradually sugar and beat until light and creamy. Dribble in eggs slowly, about 1 tbsp at a time, beating constantly for about 2 mins.
5) On LOW speed, beat in 1/3 of the flour mixture until just combined. Beat in ½ of the yogurt. Then beat in 1/2 of the remaining flour mixture, followed by the remaining yogurt. Finally beat in the remaining flour mixture. Fold in the nuts if using .
6) Pour the batter into the prepared tin.
7) Bake for about 35- 45 mins till skewer inserted comes out clean.
8) Cool in pan for 5 mins. Unmold and cool completely.

* Blend about 5 to 6 blades of pandan leaves with some water. Strain using a sieve to obtain juice.
** I used pandan essence as well to impart a deeper green colour to the cake. You can omit it, but the cake will have a very light green hue.
lembut macam sponge!


Sunday, November 11, 2012

tolong jangan muntah ijo...(^_^)

Durian Crepe Again!!!

Assalamualaikum,
kemana u oals cuti2 sekolah ginih??? Kak Nik ada banyak tempat2 nak pergi...cuma masaalah masa yg sgt2 terhad, akak kena pandai plan dgn baik....and so far, masih tak plan apa2 lagik...malas nak fikir!!:))

omak aiiiiiii...durian crepe lagi !!!!....ni bukannya apa...Kak Nik nak menghabiskan saki baki isi durian yang dok dlm peti ais belen buat tempoh hari....better ler cepat2 perabih...kalau tak...mau macm nak fengsan akak bila buka fridge......baunya...huuuiiihhh...makin lama di simpan makin kuat bau durian dia..
oklah kali ni akak guna resipi yang di kongsi oleh Hesti...saja nak variasikan resipinya....

resipi ni sedikit pekatlah bagi akak...akak tambah lebih air, agar senang nak melempeng.....lagi satu bila nak melipat tu akak dapati ada beberapa keping yang senang pecah/crack dan bocor...tapi dr segi rasa...memang sedap lah....nak melempeng pun lebih senang berbanding dgn resipi yang sebelum nya...tapi tu lah...batter yg sedikit pekat , menjadikan crepe sedikit tebal...ker Kak Nik yg tak reti buat...:(

ikut suka hati o uals lah nak buat yg mana satu resipinya...oh ya! Akak dengar, ada orang kata crepe nih boleh di buat dgn 5 atau 7 jenis tetepung....hemmm...tepung apa yek yg derang guna??.....tak de pulak akak jumpa resipi gitu..............belum ada insan yg murah hati utk berkongsi resipinya...rahsia orang berniaga...heeeemmm....so kita gunalah mana resipi yg ada....

adae satu resepi crepe yang di kongsi oleh Salmah Harun di FaceBook...sapa2 nak cube ...silakan lah yek....klik SINI! tq Salmah..


sebelum orang tanya yang mana satu resipi yang paling sedap....baik akak jawab siap2 ekk.....aaaa...ummmm...dua2 resipi sedap....klau tak sedap, idaklah akak tempek di blog nih..:)...so u oals kena terai sendiriklah....kalau tak terai, mana nak tau kan!! tapi anak2 mokwo Kak Nik kata...dua2 sedap...dan PALING sedap kalau letak filling doyan banyak2, tak yah itu cream pun tak per.......hoho...dah semuanya peminat tegar doyan...gitulah kekdahnya....

.tqvm Hesti and Ita Masam Manis (both ladies have superb pictures!)....Kak Nik panjangkan resipinya di sini pulook!....fuuuuhhh...peti ais Akak dah nyaman semula...;)

DURIAN CREPE / DURIAN PANCAKE
By : Fatmah Bahlawan
Rujukan : Hesti
250 gm tepung gandum
3 biji telur
500 ml santan
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh pandan emulco
1 sudu teh pewarna hijau
Satukan semua bahan di atas di dalam bekas
Kacau rata
Masukkan dalam blender dan kisar
Kemudian tapis
Sediakan kuali leper untuk membuat crepe yang tidak melekat
Panaskan hingga kuali benar-benar panas
Oleskan sedikit minyak pada kuali
Kemudian kecilkan api
Tuangkan satu senduk kecil ke dalam kuali dan masaklah adunan tadi hingga menjadi crepe
Adunan tak perlu di balikkan
Bila permukaan atasnya dah kering terus angkat
Buat sehingga habis
Biarkan sejuk.
Durian Filling
By: Nia Kurniasih
Rujukan : Hesti
1 cawan Non dairy Whipping Cream
Isi durian secukupnya
Pukul Whipping Cream dalam mixer hingga kental
Pisahkan isi durian dari bijinya. Lumatkan sedikit

Thursday, November 8, 2012

Pergi sekolah Amny dan durian Crepe

Assalaamualaikum,
Aktiviti ari nih bermula sangat awal...pokwo terpaksa bergegas ke pejabat pelajaran, untuk uruskan hal2 perseklahan Along Hadi, manakala Kak Nik lak ke sekolah Amny...ada majlis penyampaian hadiah untuk Amny.
Majlis sepatutnya bermula 8.00am tapi di seret sehingga 8.45am....hemmm biase lah gitu....

guru besar, ydp PIBG and cik gu English di atas pentas

anak ummi, sengih nye sampai tinge

tahniah amny, tahun depan dapat duit hadiah banyak2 lagik yek!!
 balik rumah pukul 10.30 am...akak terus godek durian crepe nih....aduh sungguh ku tak tahan.... sana sinun , di FB, di blog2...semua pakat duk tayang dessert kaya lelemak nih.......rasenya memang sedap...tapi tekak akak ni memang tak leh nak makan banyak pulak...cukup ngam-ngam 2 ketui...akak dah tak leh nak tambah.....muak jugak nih!...tapi kalau peminat durian,  mesti u oals suka nih.....

so Alhamdulillah dapat jugak rasa Durian Crepe yang cukup femes nih....dan Alhamdulillah jugak Akak tak leh nak makan banyak...kalau tak risau jugak nih...mana nak store lelemak xtra tu...hihihi

untuk resepi dia seperti Sheila juga, akak ambil dari Ana Suzana....step-by-step pun Ana Suzana ada sediakan...terimakasih banyak2....leceh jugak nak membentuk lempeng dia...tapi lama2...ok lah tu
kalau tak lalu nak buh durian, boleh pelbagaikan rase degn letak mango macam sheila buat tuh...

2 ketui..antara yg paling chomei..yg lain, mcm bentuk lori simen pun adooo!
oklah akak dah buat pun d famous Durian Crepe...u oals bila lagik??? sila pastikan ada peminat durian sebelum anda membuatnya....baru berbaloi...kalau sekadar nak rasa..akak rasa elok beli ajer deh!!
resipinya akak copy & paste dari blog sheila...tqvm!

akak guna inti whipped cream....lecehlah jugak, sebb kena cepat2 masuk dlm peti ais, kalau tak cair meleleh!
DURIAN CREPE/MANGO CREPE
Resepi By : Ana Suzana@Cahaya Cinta Ku


BAHAN2 :
  • 50 gram tepung gandum..
  • 1 penutup esen vanilla..
  • pewarna kuning ( ni terpulang kat korang nak warna apapun )
  •  1 sudu besar tepung ubi kayu
  • sebiji telor.. basuh dulu.. 
  • 3 sudu teh/kecil butter.. kemudian cairkan.. aku cairkan guna mikrowave.. 
  • 160 ml air
  • 40 ml susu cair.. aku guna susu fresh milk je -Sheila dan kak nik juga guna fresh milk
  • 2 sudu besar gula halus..
CARA MRMBUATNYA:
  • Dalam bekas, campurkan tepung gandum dgn tepung ubi ( di ayak kedua2nya terlebih dahulu ).. masukkan sekali gula halus atau gula kastor td.. 
  • Kemudian.. tuang susu cair keatasnya.. jgn tuang kat mulut korang lak.. hahahha 
  • Kacau sebati dgn menggunakan whisker.. 
  • Selepas itu, masukkan pula telor yg dah di kacau menggunakan garfu terlebih dahulu.. telor tu just kacau2 gitu je tau, bkn pukul sampai kembang.. lepas masukkan telor tu sila kacau sebati.. 
  • Seterusnya, masukkan esen vanilla.. kacau lagi..
  • Masukkan pula air.. kacau lagi..
  • Pastu lak, masukkan butter cair.. kacau..
  • Masukkan lak pewarna.. sukati korang le nak taruk kaler apa..
  • Adunan yg dah sebati..
  • Last step, sila tapis n adunan tersebut..
Adunan ni nampak macam sikit, tapi sebenarnya ia mampu menghasilkan 13 - 14 keping crepe tau.. tapi bergantung kepada saiz yg korang buat la.. kalau buat saiz besar2 sgt opkos la dapat sikit je..

InTINYA:

1 cawan whipped cream sejuk..pukul sampai kental, dlm 1 minit
isi durian secukupnya + dengan sediki gula kalau nak manis

 JOM BELAJAR CARA MASAK CREPE :  

  • Memula, sediakan kuali anti lekat ( non stick pan ).. panaskan dgn guna api yg kecil.. api jgn besar2 tau, kang cepat hangus lak crepe korang..
  • Kemudian, ambik sesenduk kecik adunan.. 
  • Tuang dgn lemah lembut.. bentukkan adunan menjadi bulat dgn menggunakan bontot senduk tu aje.. adunan tersebut jgn tebal sgt atau nipis sgt.. just nice org kata.. 
  • Masak sampai bahagian bawah adunan tu mcm nak kering.. kering tau, bkn hangit.. adunan ni JANGAN di terbalikkan masa proses memasak.. 
  • Bila dah masak, korang lekangkan keliling crepe tu dgn sudip atau sudu, pastu pindahkan ke atas bekas dgn cara terbalikkan macam gambar di atas .. 
  • Tu cara aku la kan.. aku tak berani angkat guna sudip sbb takut koyak.. aku just angkat kuali tu, telangkupkan atas pinggan.. siapp..
  • Hasilnya, permukaan crepe yg kering di bahagian atas, yg licin di bahagian bawah.. Pi sambung masak lagi sampai adunan abis..
  • Ohye, di sebabkan aku risau crepe yg dah di masak tu melekat satu sama lain kalau di susun berlapis2, makanya aku buat mcm di atas.. setiap yg dah di masak aku letak dlm bekas/pinggan yg berlainan.. 
  • Hambik kauuuu.. banyak la yg nak di basuh pastu.. huhuhu.. tapi takpe, cara mcm ni lebih selamat sebenarnya tau.. biarkan la diorang seketika.. meh kita buat inti dia lak..

Wednesday, November 7, 2012

Dalam Kicap ada......

Assalaamualaikum,
weeeeiii...dalam kicap ada kicap lerr....tak tau lah kalau u oals dapat benda lain....:D
dari ari tuh sampai ke hari nih baru Kak Nik boleh terbeli kicap...mana tak nya asal akak nak keluar  jek....cruuummmm...hujan dah turuuuuuun, angkat kain di jemuuuuran ...walhal kedai jual kicap tu hanya beberapa puluh tapak jek dari umah akak.....emmmmm di sebb kan akak phobia ujan, last2 akak suruh Along Hadi redah ujan beli....kesian Along Hadi kena hujan, bawak payung tak nak, tak macho katanya......tapi dia semcam punya hepi. agaknya seronok dapat main hujan...amek kesempatan lah tuh......bertuah punya budak!!


malam semalam mama akak telipon, katanya adik akak yang baru kawin hari tuh, mabuknya semakin menjadi2...makan ape pun muntah, sudahnya tekanan darahnya mula menurun, kepala seakan pusing dan perut memulas2 sakit kerna gastrik teruk....akak nasihatkan terus di bawak ke sepital...tapi mak yong tu tak nak....haaaihh, anak manja tul asyik nak berkepit bawah ketiak mama...:)...

tapi kalau semakin teruk terpaksa kena pujuk2 pergi sepital lah, boleh lah msukkan drip...haaaii tah bila lah nak beransur hilang mabuknya tuh...dah masuk 4 bulan, mabuk masih tak reda......kasihan nengokkan

masa akak ngandung dulu akak mabuk jugak...tapi semabuk-mabuk akak, akak boleh makan...cuma akak tak leh masak langsung...ok lah jugak...akak boleh beli nasik di kedai...
kalau pokwo outstation akak jadik tak brapa nak makan, menu yang paling selera ialah nasi berlaukkan kicap...heran tul, macam mana keadaan pregnancy kita boleh mempengaruhi, selera , fizikal dan mentality kita...orang kata pengaruh pembawakkan budak....hemmm mungkin ada benarnya....mungkin sebb itulah Along Hadi hantu kicap....:)...kulit dia pun kalau berjemur kerap kali , jadik nak sama mcm kcap jugak...:)) kulit jenis cepat hangus!!

pulut panggang preggie 8 bulan..hihi..gumuk2 buat senang habeh


berbalik pada resipi hari ini, pulut panggang yang ni  akak buat beberapa minggu lepas, akak guna inti segera ajer ie srunding ikan yang di beli oleh mama akak di kota bharu...serunding ni kalau kena dgn rezki memang dapat yg sedap punya...kalau tersalah beli....dulu , kak nik pernah dpt yg hapak baunya! so hati2 lah yek, pastikan anda terai skit sebelum beli atau beli ditempat2 yg kita dah pernah beli sebelum ni.....

kalau nakkan resepiya boleh pergi ke blog Ayu CBS...itu hari dia sudah murah hati berkongsi...cuma pada pulutnya itu akak suka campur dgn gula dan bunga cengkih bagi manis skit dah baunya pun wangi...oklah klik2 ke SANA yek......! jumpa lagi...InsyaAllah!

Sunday, November 4, 2012

tulang gearbox style sup utara

Assalaamualaikum,
 kebanyakkan daging kurban hari tuh, akak dah sedekah2kan pada orang...akak hanya bawak balik sedikit tulang, ekor dan hati utk buat makan sekeluarga di somban ni......

masa kat kampung hari tuh, sebahagian tulang, mama akak dah buat singgang...emmm sedap jugak( air tangan mak, mesti sedap2 belaka)...tapi kali ni akak nak rasa  masak sup bening2 pulak.....

biasanya kalau masak tulang ni, akak akan rebus dulu...kemudian bila dah sejuk, akak akan ceduk keluar lelemak beku yang terapung atas kuah...tak rela akak nak makan lemak tu...sebb badan pun dah tepu ngan lemak nih...:D

resepi dari Norlie Ilham Masakanku , tq Norlie...tq jugak pada empunya resepi asal ie dari resepi turun temurun keluarga sahabat suami Norlie...sedap dan senang...tak dek nak kisah2 tumis bagai perencah dia...hanya sembamkan segalanya bahan dalam puyuk...gelegak...., daging dah empuk...... dah bleh hidang......klau nak buat open2 haus jamu org makan cukup sesuai nih......

so resipinya seperti di bawah....akak nak keluar jap...kicap lak habis.....makan sup tak dek sambal kicap...mcm tak sempurna ajer.....!....tapi kan....adeh3x...kat luar tu kejap cerah, kejap gelap....hemmmmmm! kicap oh kicap...ade tak sapa2 nak sedekah kicap kat Kak Nik  ni???
daun pudina tuh Kak Nik yng tanam dalam pasu, mau jugak idup, subur dan banyak pulak tuh! tak larat nak makan, kita petik, bleh buat prop....hihi
SUP TULANG ALA UTARA
cik Joi

BAHAN YANG PERLU DIBERSIH SECUKUP BERSIH
: (sila ekjus sendiri bahan2 di bawah mengikut kesuaian daging dan tulang yang di masak)

 * bahan ini x perlu dibuang kulit @ dipotong.

10 batang serai *
1 ketul lengkuas (besar) *
2 ketul halia (besar) *
 3 labu bawang putih *
10 biji bawang merah *
secekak daun leek *
sepohon batang calery *
beberapa helai daun pandan - simpulkan *
kentang (Kak Nik tambah)
carrot (Kak Nik tambah )

2-3 senduk besar gula @ secukup rasa
pak aji
2 kotak besar kiub ayam
RM 1.00 lada hitam timbang - blend halus (kak nik letak lada putih)
garam
segengam kulit kayu manis
segengam bunga lawang
buah pelaga
air secukupnya (periuk besar daging mesti tenggelam)

masukkan daging di dalam periuk besar dan dikuti dengan air sehingga daging tenggelam dan hampir 3/4 penuh periuk. masakkan di atas api.

bila sudah mendidih masukkan ke semua bahan yang telah di bersihkan, kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga. biarkanlah ia masak 2-3 jam supaya daging ketulan besar dapat empuk dengan sempurna. (air boleh di tambah jika surut).

setelah daging empuk keluarkan ke semua bahan yang di rebus bersama daging tadi. hanya tinggalkan ketulan daging yang besar.

teruskan merebus.dan masukkan kiub ayam, gula, pak aji, garam, lada hitam. bolehlah di rasa kuah sup ini. sebatikan rasanya seimbang.

bila sudah secukup rasa angkatlah ke semua ketulan daging di dalam periuk besar tadi.
sejukkan dan bolehlah di potong untuk jadikan bahan hiasan bihun sup.

** untuk pengetahuan: kuah sup ini hanya kelihatan kosong tanpa ada tinggal satu bahan pun di dalam kuahnya termasuklah 3 sekawan tadi.

HIASAN;
bawang goreng
daun sup

ini Along Hadi punya portion...dah siap sedia dia ngan nasi panas kat belakang sinun! haaaiih kena bergambo cepat-cepatlah yek!
 Hujan itu satu Rahmat !

Friday, November 2, 2012

Puding Karamel paling Chantik...perasan...:P

Assalaamualaikum,

hokalolaah.....:).... bagi chan lah Kak Nik nak perasan jap....tapi memang betul pun..sebelum ni...memasak puding bertuah nih memang penuh gelembung ajer jadiknya....bila puding penuh gelembung, masa makan , rasa macam ade yang tak kena, macam tak rasa puding sepenuh sifat...:)..tektur dia ade sedikit kasar lah

lepas tuh akak came across satu video seorang akak jepun yg masak sama dog dia kat youtube..akak tengok puding dia..MasyaAllah...chantik mulus lagik wobbly je kejadiannya
setelah di perhatikan elok2...baru akak perasan bahawa ada beberapa steps yang dia buat, tapi akak tak pernah buat sebelum nih....

jadi jom akak share dekat sini pulak utk yu oals....ade yang dah tau trick ni, tapi akak share jugaklah ye...sebab sharing is caring..(soooo cliche)..:))
  1.  bila buat gula hangus, akak suka guna kuali melengkung yang buat goreng ikan tu, kadar keperangan gula senang nak control..jadi tak de masaalah gula boleh terlebih hangus
  2.  guna api yang kecil ajer utk buat gula hangus, dan silalh bagi tumpuan sepenuh masa...jgn dok gatai tangn buat menda lain..
  3. pastikan adunan telur ditapis dahulu sebelum di masukkan dalam loyang yang berisi karamel
  4. tutup loyang dgn aluminium foil sebelum di kukus, step ni paling  penting ! 
macam ni lah rupa puding selepas di kukus, biasenya kalau tak ditutup dgn aluminium foil, permukaan akan jadi naik mengelembung
resepi asal telah akak olah dari resipi Yansani dari My resipi sana...sedap resipi ni..tidak terlalu lemak atau muak, sebab ada penambahan air dlm nya...jimat jugak , memang boleh buat jual ni.



PUDING KARAMEL CHANTIK

Bahan-bahan ( utk dimakan sekeluarga )

buat gula hangus:

1/2 cawan gula-dibuat gula hangus
3 sudu besar air
  1. lengser loyng bulat 9" dengan sedikit minyak masak
  2. letak gula dalam kuali, masak sehingga perang dengan api kecil
  3. tambah air satu sudu demi satu sudu , kacau hingga pekat
  4. tuang dalam loyang tadi. ketepikan
Bahan-bahan Puding:

1 tin susu cair 400gm
300ml air
1/2 cawan gula pasir
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu kecil esen vanilla
6 biji telur A

Cara-cara

  1. Ketika ini bolehlah dipanaskan air utk mengukus.
  2. satukan tepung kastard, susu ,air dan gula. kacau sampai gula betul2 larut
  3. masukkan telur, kacau dengan hand whisk hingga adunan sebati.
  4.   tapis adunan kedalam loyang yang berisi karamel tadi
  5. tutup loyang dengan aluminium foil.
  6. Kukus selama 45minit. 
  7. kalau nak tau puding masak ke tak, cucuk bahagian tengah puding dengan lidi, kalau tak ada apa2 melekat, maknanya puding dah masak
  8. tunggu sejuk dahulu barulah boleh di terbalikkan puding yek!


so dah tau trick2 membuat puding karamel?...jom kita pakat2 wat jual puding ni bulan ramadhan tahun depan....:D
selamat mencuba!!

Thursday, November 1, 2012

Aidil Adha 1433 Hijriah di Kelantan dan kisah korban

Assalaamualaikum,
16 jam....bertolak pukul 11.30 malam rabu dari senawang ni, kami selamat sampai di kota bharu pada pukul 3.30pm keesokkan harinya .....MasyaAllah tidak terkata penatnya perjalanan kami hari tuh. demi sebuah kepulangan kepangkuan keluarga terchinta, rela kami berkorban.....kalaulah ada highway menghubungkan KL terus ke KB...arrrgh alangkah nikmatnya...angan2 10 taun dulu yg masih belum jadi kenyataan !
 Tahun nih, Alhamdulillah dengan rezki dari Allah swt, akak dapat jugak menunaikan ibadah korban..... lembu tempatan kat kampung akak nih kebetulan dah habis stok, so lembu akak di import khas dari thailand....chomel lembu dia..baka lembu daging berwarna kelabu putih....sayang lak nak sembelih...hihi







 proses korban akak ni di lakukan ada hari ke-2 hari raya Aidil Adha..seawal 8 pagi sedara mara dah pun berkumpul di wakaf berhampiran dengan tali air kat kampung akak nih...jom tengok gambar2..ade ssesetengah imej semacam sadis skit..so kepada yg lemah semangat dan ibu2 mengandung, harap tak yah tengoklah...:D
lembu yang bakal di sembelih harus di ikat kakinya dgn tali kuat2
tak ramai yang berani nak ikat kaki lembu ni, silap ari bulan bisa kena penendang free
aaaah dah baring dah pun, legaaa..masa nih yang lain bolehlah tunjuk macho, lembu dah tak leh gerak
Bismillahirrahmanirrahim...kita sembelih dia!
melapah kulit lembu perlu ade skill nya yg tersendiri, kalau tak pandai daging akan melekat dengan kulit, so manyak lugi looor!
sedap nih...kepala lembu, mak sedara Kak nik..buat gulai, perrrgh, otak lembu..tapi di sebabkan akak tengok camno lembu ni mati, akak mcm tak lalu nak makan  ....tapi bila akak tutp mata , habis jugak nasi 2 pinggan..hihi

nampak tak gelembung putih sebelah kanan tu, itulah isi perut lembu sedang di keluarkan


daging yang di potong tadi akan siap2 di bahagi secara gotng royng...seronok tengok..kerja cepat selesai!


Alhamdulillah, usai sudah satu perkara, Cuaca pada hari tu pun elok sesangat , sedara mara pun ramai yang datang menghulurkan bantuan...terimakasih daun keladi utk semua !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...