Pages

Monday, September 10, 2012

Terimakasih kak Erna..kenangan itu lebih manis dari madu!!

Assalaamualaikum,
Hari nih nak menulis...kang  tangguh2...jadi cerita basi lak...

Sabtu lalu...padat sungguh, perut pun sendat sungguh!!!....acara marathon makan2...:)
sebelum pergi kenduri, mokwo kena perkesahkan mak angkat mokwo dulu...uruskan segala keperluan dia, dengar segala rintihan dan cerita ceriti dia..mokwo sudah out of schedule...akibat nya, aktivity pagi ,mokwo terpaksa tolak ke tengahhari, yang tengahari pergi ke petang dan yang petang merayap pergi ke malam
tengah hari dan petang pergi kenduri kahwin....alamak hai..segan nya kenduri di rumah orang kaya2...mokwo tak sempat nak iron baju bling2 mokwo...kalau tak..boleh lah setaraf diva dengan they all...:D

bila dah balik...amny dah penat dan kenyang...bebudak...bila dah keaadaan cam tuh...tido ajer yang enak...mak dia pun terlelap jugak barang setengah jam..mokwo bangun n solat asar pun dah dekat pukul 6 ptg..

menyusuli pukul 7 petang...haiiishh, kakak masih tak balik lagi dari school...mane lak anak dare nih merayap...dekat maghrib baru nampak batang idung...haaah siap ko, kan dah kena 'tazkirah' maghrib dengan mokwo...mokwo suruh kakak siap..mokwo ade dating.....kakak terkulat-kulat...agaknya mood dah ter'sedak' skit sebab kena 'tazkirah' tadi...

pukul 8.30 malam baru bertolak ke destinasi.....aduhai terasa sungguh jauh....tersesat lak tuh... dekat pukul 9.00pm baru sampai....rumah yang dah lama  mokwo nak pergi, tapi segan miaw, miaw.....akhirnya sampai jugak rumah kak Erna !!! (sebenarnya dekat jek rumah kak erna nih dgn umah mokwo...hihi)
sesampai je mokwo di rumah kak erna, Rosaliza dan keluarga baru saja, berangkat pulang...hanya sempat nampak mereka bertata, titi tutu gitew!!

dah makan dan borak2 dengan kak erna...jadik hilang segala segan silu tatkala belum berjumpa...bila abang jalal, hubby kak erna balik...lagi beratlah punggung kami nak berangkat pulang...memang pasangan yang ideal betul,kak Erna dan abg Jalal, suami isteri yang cukup peramah dan mesra tetamu...:D

hemmm, kalau mokwo sampai tengahari itu, dapat mokwo jumpa kak Anymz....kalau mokwo sampai petang skit, dapt jumpa Irfa.....kalau mokwo sampai awal skit dapt jugak jumpa Rosaliza......tapi..itulah ketentuan Allah...jodoh dan pertemuan setiap insan adalah di tangan-NYa...mungkin jugak muka mokwo nih masih 'mahal' lagik untuk ditayang di alam maya....hihih:D

terimakasih yang tak terhingga mokwo ucapkan pada kak Erna sekeluarga yang sudi menjemput, menjamu dan melayan mokwo sekeluarga...pada waktu yang sepatutnya mereka dah 'close d door' dah...sedap sungguh makan dari air tangan kak Erna nih...rugi betul pada sesiapa yang tak pergi...

errrrk nak tengok gambo...maaflah....mokwo tak ambik se habuk pun....coz, mokwo nih bila dah jumpa makanan sedap2 , memang lupa dunia dah nak bergamba ke hapa....kita try amek, raya taun depan pulak yek!!!...:D
                                    moga hari2 kalian tenang dan ceria selalu!!! daaaa

6 comments:

Acik Erna said...

terima kasih jugak pada mokwo dan keluarga yang sudi menerima jemputan akak..suka sangat kan..macam mimpi je rasanya dapat berjumpa dengan mokwo..tu la dia..ingat kan jauh bebeno..rupanya seberang jalan je..he he,..harap2 kita dapat berjumpa lagi..

mama sara nur said...

assalam mokwo
best gitu dpt jumpa kawan blogger ni kan
tertunggu gak nk tgk gambarnya....takde rupanya

mokwo® said...

terimakasih kembali kak...lucunya selalu dok sok sek di alam maya, walhal, kita nih dekat ajerr...itulah kebaikan internet!!

mokwo® said...

walaikumussalam mama SN...maaflah mokwo tak terambil gambar...segan! auuuwww...masih menten pemalu...tapi tang makan2 memang tak malu punya!hihi

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Mokwo....bestnya jumpa k.erna.Ingat jauh umahnya seberang lautan ya..ghupanya seberang jalan jer.hikhik

mokwo® said...

salam atie..tu lah mujurlah main blog..kalau tak , tak berjumpa lah kita dgn kak erna nun di seberang jalan...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...