Pages

Wednesday, October 31, 2012

Assalamualaikum...bertemu kembali di angin lalu..

Assalamualaikum,
Macam mane cuti yu ols semua...hepi ekk? bagus 3x.... Cuti hari raya Aidil adha baru2 nih akak beraya  di New Castle....:D ...bukan nya New Castle kat Uk sinun..tapi 'New Castle' , Kota Bharu (KB) ni je haaah!
aduhhh3x......ni punggung Kak Nik kebas tak hilang lagik tau sebab terpaksa travel dalam kesesakan jalan raya yang memakan masa akak selama 29 jam( 16 jam dari somban ke KB, 13 jam dari KB ke somban) utk pergi dan balik kampung...fengsan tau !

Ni Kak nIk sesaja tulis just nak bertanya khabar u olas...rindu kalau lelama tak blogging....tangan gatai semacam je kalau tak ketuk keyboard..haha.....padahal badan tengah tak sihat...al maklum lah kalau travel dlm keadaan stress sebegitu, semput Kak Nik mesti datang...memang dah stand-by dah apa yg patut di ambil dan ape yang patut di buat cuma...xtivity memasak, semua nya buat ala kadar ajer...asal boleh makan, asal perut di alas, anak2 dan hubby memang tak banyak songeh! Alhamdulillah!

 oklah ...kepada yang sudi bertandang ke blog akak, terimakasih di ucapkan...yang nak ambik resipi tu silakan..jangan hangkut gamba2 nya pulak udah lah yerr...seksa kak Nik nak shooting2 ni......kalau nak cuci mata , nak berangan ape nak beli...klik2lah iklan di bawah dan tepi sana sinun....hihi...kebetulan blog Akak ni ada lak iklan Samsung Galaksi Note II....lama dah akak berkenan kat phone gini......fon cokia nokia akak pun macam dah pandai meragam lak lately...bateri dah kiok, nada dering macam org berbisik.....nampaknya kena korek duit lagi lah...haha...tabung Akak baru je bolos buat beli laptop tempohhari...nampaknya nak kena bolos lagi lerr ni...

so oklah yek...kalau ada panjang umur dan di izinkan Allah, kak Nik nak tunjukkkan gambo sepnjang aktivity akak di kampung baru2 ni....pengalaman pertama kak Nik menyaksikan lembu di sembelih...cukup2 menginsafkan...tunggu ye...gambar masih belum di edit......ingat malas nak edit...tapi akak tengok banyak naaa gambar2 yang agak censored...menonggeng sana sini, cukup tak manis dan tak sopan lak....so memang nak kena edit lah...

hingga ketemu di lain n3...sekjap lagi akak nak kena buat muka seposen...kot2 pokwo boleh sponsor itu galaxy note...hahaha...kalau kita tak kikis asben kita sendiri, kita nak kikis sapa...ye tak?...:))
Buy Samsung Galaxy Note II
my wishlist.....berkenannyeeeer! siap ade pen lagik...sukah3x!

7 comments:

Liza said...

salam kak nik, mmg jem teruk blk kelantan raya ari tu kan...nasib baik Liza tak balik...

Sari Yusa Ibrahim said...

ngeri bila baca sana sini cete pasal jem...

EmbunRosaliza said...

selamat hari raya kak nik ja, balik klate mmg jem sokmo, asalkan ada cuti raya apa2 pun wajib jem, maklum la ore klate semangat sikit nk blk kampung heheh. Dgr kbr tahun ni mmg jem teruk kan balik klate, nasib baik kita raya kat KL je, makanya tak ada lh jem heheh

Qhaifa Nur said...

dahlah jauh, tempuh jem lagi mmg tension betul...

muhaini said...

Tu la K.Nik, anak2 dok komplen ... dahlah dok KL makan jem hari2, pegi balik Kelate sahlah makan jem, pastu nak travel2 rumah kawan2 yg lama x jumpa pon .. makan jem. Muka pon dah jem semacam ... hehe. Harap2 hubby tak kena pindah keluar dari Kelate lg, ngeri fikir pasal balik kg time cuti. Btw, harap2 dapat apa yg dicita2kan tu ...

Acik Erna said...

Rindu ngan nik ja ni tau.lama balik raya.cepat baik ye nik.jaga kesihatan

Kak Nik Ja said...

to liza:
yelah liza...kebas vontot akak dok dlm kete tuh..huhu

to sari:
memang ngeri...tambah2 bila dapt tengok kemalanga secara live...lagik ngeri!

to rosaliza:
memang gitulah kekdahnya bil nak balik klate...jemmm sokmo2...merayap balik tau!

to qhaifa nur:
makan jem dan makan hati di buatnya!

to muhaini:
alohlao sronoknya tak perlu travel2 lagi...kekdang bila kita dah tua2 ni memang rase2 dah tak larat nak makan jem sokmo..ape nak buat...jalan raya masih dok sempit gitu jugok!something need to be done!...amiiin!

to kak erna:
vah3x windu nyeer kat akak jugak..ni tengah telan ubat lah ni kak...pait pun pait ler...nak baik punya pasal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...