Pages

Thursday, November 25, 2010

tag from MamaFami

mama nih bertuah betul tau..time coti2sekolah dia sruh kita jawab soklan peksa yeah!..hemm, hemm...tak pelah since soklan senang pejam mata pun leh jawab..mokwo usahakan jugak yeah ..harap mama berpuas ati okay!!...tuh dah masak lum tuh?? 
anggun bersimpun si mamaFami




1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
i] puding karamel tak kira ape style
ii] nasik lemak, buat sendirik punya...sebb boleh makan banyak2
iii] tempoyak atau masakan yg letak tempoyak.....aduss wat leleh air liur jek!



2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?
i] air kelapa
ii] air milo yg hanya pokwo buat



3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian.
Malay, Western, chinese..ikutkan semua suka kalau yg halal


4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".
nasik lemak lah kott....hemm ke nasik ayam...ntoh lerr...kalau yg mkn tuh kebulor...mkn ape pun rase sedp..hihih



5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?
mokwo jarang makan kat luar...klau makan pun pergi tmpat murah2 jekkk dan dgn senang ati pokwo yg bayar...hihihi


6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?
mokwo suka makan kat Bangi Kopitiam...kat bangi...suka makan dia punya roti bakar

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suka yang lain, tapi aku tak list, bagitau je la.
suka kambing and ostrich


8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.
seingat2 mokwo, mokwo x pernah dating sebelum kawin.....lepas kawin sokmo melepak kat gerai2 jek, makan roti canai n teh tarik!



9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?
durian....he is d king of durians ...once upon a time ago...now no more...nak mkn pun beringat2 coz of his cholesterol.......elok lah dah x leh nak beli banyak2 coz mokwo x leh makan banyak doyan...nanti ku semput...baunye pun kekadang dah fening laaaa!




10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?
asam pedas...sebb mokwo x gheti nak masak asam pedas...huhuhu....kalau org tuh suruh ta-pau bawak balik...lagi ku bersyukurrrr!!hahaha


11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.
otak lembu....errrk!


12. Menu raya paling disukai.
semua suka.....nak2 yg mak kedah n mak kelantan yg masak...haha..kita tukang makan musti suka..


13. Jajan/Cikedis favourite?
keropok sira...yg kelantan mari punya!


14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?
i] Nasi ujan panas
ii] ayam bakar



15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?
ayam masak merah. Sendiri yang masak utk house warming kawan. semua guest yg makan sampai berpeluh2 walaupun waktu tuh tengah snowing!!


16.Korang kalau jumpe orang yang tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?
mama kata dia suka mihun..so mokwo akan hidangkan dia mihun kaler ijaou..hihihi


17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.
cik gu mokwo: murid2 sapa nak jawab soklan peksa nih...sila angkat tangan!!!
loooorr...murid2 mokwo semua cuti sekolah laaaarrrr...ngeeeh,ngehh,ngeeh

3 comments:

Noorma Ismail said...

sama la mokwo..saya pun jarang makan kat luar, tambah lagi ada baby kecik ni...

mokwonik said...

to noorma:
betul tu noorma..seksa nak melayan bebudak kalau mkn kat luar nih!

MamaFaMi said...

Mok wo, pertama-tamanya, timer kasih sudi jawab soalan peksa mama. Markah Mokwo 16 per 17. Satu salah. Nombor 16 tuh. Kan mama dah tulis, kalau jumpa orang yang mama tag ni (salah sorangnya Mokwo la kan), mama nak makan Kenny Rogers. Mihun hijau ke kuning ke biru ke, tak main aar... muahahahha... demanding lagi gitu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...