Pages

Wednesday, November 3, 2010

puding batik marie Ayu



today..otak semacm blurr...tak moh cakap banyak...memperkenalkan puding batik marie, as it was named 


 resepi yang mokwo C&p dari blog ayu d curly babe..
kepada peminat kek batik marie nih, haruslah simpan resepi nih baik2...senang, ekonomikal dan paling penting memang tasty betul! tak caya??? acu cuba, try, test sendirik yeh!


so i just wanna say...Ayu, thanks babe! suka sgt dgn rase nye..akan di buat again n again..for sure!


Ingredients:-
300g marie biscuits cut to quartered-(300g biskut marie-dipatahkan 4)
1/2 cup condensed milk-(1/2 cawan susu pekat)
2 cups milo-(2 cawan milo)
3 tbsp cocoa powder-(3 sudu besar serbuk koko)
1 cup nestum-for baby-(1 cawan bijiran nestum untuk baby)
1 cup butter-(1 cawan butter)
3 eggs-(3 biji telur)
1 tsp vanilla essence-(1 sudu kecil vanilla essence)

Method:-
Lighly beaten eggs and combine all the ingredients except, bicuits and put to boil on a medium heat. When butter has melt and mixture thickens, add in biscuits. Mix well. Pour mixture into a tray which has been placed with plastic wrap as the base and press till compact. When all has been pressed, put in the fridge, serve when its already set, or cold. -( Pukul telur sedikit dan campurkan semua bahan2 melainkan biskut. Masak diatas api yang sederhana. Bila mentega sudah cair, dan adunan agak memekat, masukkan biskut dan gaul rata. Tuang adunan kedalam loyang yang telah di alas dengan plastic(untuk memudahkan memotong) dan tekan2kan hingga padat. Bila semua dah selesai, masukkan kedalam fridge dan biarkan hingga sejuk dan menggeras.)

3 comments:

Ayu said...

salam mokwo,
glad you & family like it..terharu kita tau..
thanks juga mokwo sudi try recipe ni..

mokwonik said...

tq again ayu..sudi share sama mokwo itu resepi..luv it very2 much..lepas nih bolehlah buat utk di bawa balik kampung..mak mokwo pun suka sgt kek nih!

moklong said...

salam mokwo... klu kek batik nih mmg sentiasa ada dlm esbok... fav asben n anak kt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...