Pages

Tuesday, January 12, 2010

nasi dagang




ari nih daku buat nasik dagang...yelah nih mesti kes nak perabih gulai ikan aku semalam...tapi bukan ape gulai tuh klau perangat lagi ari nih..jadik lagi sedapp tau..sebb kuah nye akan menjadi lebih pekat dan isi ikan akan terasa lebih aroma berperisa...dan yg paling penting kerja aku lebih sonannng...yelah skali skala nak jugak gantung kaki aku nih..sian dia kan! nakkan resepinye bolehlah klik disini. resepi yang aku teropong dr blog Mat Gebussss......macam2 ada ! rase nye sedap tau...ini adalah percubaan pertama ku..buat pun secara ringkas2 aje..tapi menjadik gak..puas mkn nasi dagang kau!..klau nak beli rm2 hinggit seciput aje..lauk pun mcm batang mancis besarnye...so kpd pengemar2 nasi dagang buat sendirilah!! mokwo paling suka mkn ngan telur rebus tau! aduh very heavy..but the most delicious food is gonna be the most sinful one..sape2 yg kolesterol tinggi tuh siap sedialah zocor ke, simvastatin ke kat sebelah deh! jemput makaee (makan) wehh!


2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Lady, wow! I love nasi dagang! I used to go to Trengganu every 2 weeks on business and will eat nasi dangang tepi sungei opposite the big market.

As well love ayam or ikan percik in Kota Baru....
I can see you have a black belt in cooking.
You food dishes looks out of this world! Outstanding!

Bila you masak fish head lemak or inkan tenggiri sumbat sambal, send me telegram, ha ha.
You keep young, keep a song in your heart and happy cooking, Lee.

mokwonik said...

uncle lee> ayyaaaah uncle lee, i'm far form having black belt, white belt pun belum pass lagi..i just cook recently...all the while i'm soo busy juggling with my hectic schedule...
i'm sure gonna give oyu a telegram when i cook those dishes..tak taulah bila...
walaupun tua ...hatiku tetap mude..hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...